Uit de gemeenteraad van 18 april 2016

raadzaalDe voltallige gemeenteraad was getuige van het afscheid van Sabine Van Dooren als Open Vld gemeenteraadslid en als schepen. In haar slottoespraak dankte ze haar collega’s voor de 15 jaar lange samenwerking. Na de lovende woorden van Pieter Buysse van de Sp.a-groen fractie legde Leo Mees voor Open Vld de eed af als nieuw gemeenteraadslid. Nadien deed Frederic van Haaren hetzelfde maar hij legde de eed af als nieuwe Open Vld schepen in het Kapelse gemeentebestuur. Verder gaf de gemeenteraad unaniem goedkeuring aan een overeenkomst met de VDAB die bepaalt dat bij een eventuele verhuis van het AC naar de Hoevensebaan er ook een locatie voor de VDAB zou worden voorzien. Ook de rekening 2015 voor het Cultuurcentrum werd unaniem goedgekeurd. Ook was er eensgezindheid  voor de agenda van de verschillende intercommunales en de gemeentelijke vertegenwoordigers hierin. De oppositie gaf afscheidnemend schepen Sabine Van Dooren dan nog een laatste keer de kans voluit te gaan door haar te vragen naar de stand van zaken rond het charter van de kindergemeenteraad. Zeer bevlogen zoals steeds gaf Sabine zeer omstandig een overzicht van de realisaties gaande van de gevraagde animatie bij de parkconcerten tot de geplande buitenspeelruimte aan het Kooike. Ook de voorgestelde springplank in het zwembad komt er waarmee volgens Sabine wordt aangetoond dat de kindergemeenteraad in Kapellen niet enkel een praatbarak is maar ook tot realisaties voor de kinderen komt.

woensdag 20 april 2016
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: