Uit de gemeenteraad van maandag 20 juni 2016

raadzaalDe maandelijkse zitting van de gemeenteraadsleden van de gemeente Kapellen werd dit keer voorafgegaan door een bijeenkomst van de kindergemeenteraad. Kinderen vroegen of het bestuur niet kon aandringen bij de privé voor de aanleg van een minigolf en inplanting van een kinderboerderij in de gemeente. Tevens vroegen zij budget voor fluo hesjes die over de boekentassen of rugzakken kunnen worden aangebracht zodat zij nog beter zichtbaar worden in het verkeer. Burgemeester Dirk Van Mechelen gaf opdracht aan Open Vld schepen van jeugd An Stokmans om dit idee verder uit te werken. Na deze bijeenkomst volgde de gewone raad met onder meer het goedkeuren van een aantal verkeersreglementen die van de Hoogboomsteenweg een voorrangsweg maken. Open Vld schepen van verkeer Koen Helsen informeerde de raad over de noodzakelijke aanpassingen voor de starten die uitkomen op de nieuwe voorrangsweg. Open Vld schepen Luc Janssens presenteerde nadien de budgetwijziging 2 voor 2016 en toonde aan dat de schuldgraad van de gemeente nog perfect onder controle is. Slechts 10 % van het budget wordt besteed aan schuldaflossingen. Tot slot gaf de gemeenteraad goedkeuring aan de nieuwe tarieven voor zwemlessen en kon men zich vinden in het voorstel waarbij de BIB e-boeken op een e-reader uitleent tegen een verwerkingskost van € 1,00

woensdag 22 juni 2016
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: