Toestand paardenkastanjes Ruyseveltslei

paardekastanjeNaar aanleiding van meldingen/klachten van bewoners over de toestand van de paardenkastanjes op de openbare berm, heeft het college beslist om de heer ir. Johan Possemiers de kwaliteit van de straatbomen te laten onderzoeken. In de straat staan 134 bomen, de meeste paardenkastanjes zijn circa 75 jaar oud.  Gemiddeld zijn de meeste bomen in goede conditie, er zijn wel grote verschillen tussen de bomen die bepaald worden door hun specifieke standplaats. Bij verschillende exemplaren werden symptomen vastgesteld van de bloedingsziekte, de bladvlekkenziekte en/of de paardenkastanjemineermot. Van de paardenkastanjes zijn er 106 oudere bomen, bij een 7-tal bomen wordt melding gemaakt van dood hout in de kruin.  In totaal dienen er 4 bomen gerooid te worden, zijnde 2 oudere kastanjes en 2 jongere exemplaren.  De toestand van 13 bomen dient opgevolgd te worden.

vrijdag 12 augustus 2016
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: