Aanplantingen op de begraafplaats aan de Heidestraat

begraafplaatsheidestrHet college besliste eerder om de begraafplaats aan de Heidestraat om te vormen van een begraafplaats naar een duurzame parkbegraafplaats.Een van de eerste ingrepen die er zullen gebeuren en die ook merkbaar zullen zijn voor het publiek is het verwijderen van de 76 taxuspiramides langst het centrale weg. Deze zullen vervangen worden door 40 moeraseiken (quercus palustris) Deze boom kan op volwassen leeftijd een hoogte van 20/25 bereiken. Het heeft een zeer mooi ingesneden redelijk lichtgroen blad . Deze boom heeft ook een zeer mooie herftsverkleuring. De werken zullen uitgevoerd worden in het najaar 2016. Verder zullen er in blok B en D (eerste twee blokken rechts) kleinere bomen en struiken worden aangeplant. 15 Prunus (yedoensis) en 12 Hibiscusstruiken. In deze twee blokken zullen er ook een duizendtal bloembollen worden geplant. Deze zullen voor de nodige kleur zorgen in het voorjaar.  Variatie van narcissen, hyacinten, bosanemoon en lenteklokjes.

woensdag 14 september 2016
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: