Gespreksavond met Wim Distelmans op 5 oktober

WdistelmansWillemsfonds Kapellen en Cultureel Centrum ‘Jean Speth’ organiseren op woensdag 5 oktober een gespreksavond met als thema ‘euthanasie’. Gastspreker voor deze boeiende avond is prof. Dr. Wim Distelmans. België kent één van de meest vooruitstrevende wetgevingen inzake ethische vraagstukken. Euthanasie is één van deze materies. Maar uiteraard worden in onze samenleving vele vragen gesteld over dit onderwerp,  over palliatieve zorgen, over de morele kant van het toestaan van euthanasie. Wim Distelmans is de onbetwiste expert in deze materie. Hij is hoogleraar in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij pionierde in België voor de erkenning van palliatieve zorg en vocht voor het recht op euthanasie. Hiervoor werd hij bekroond met de Arkprijs van het Vrije Woord. Hij is o.a. voorzitter van de palliatieve thuiszorg OMEGA, richtte met de steun van UZ Brussel in Wemmel TOPAZ op, het eerste dagcentrum voor ernstig zieken. Hij is momenteel voorzitter van de Federale Commissie Euthanasie. Deze gespreksavond heeft plaats in ’t OUD GEMEENTEHUIS, ZAAL DE KROON, Antwerpsesteenweg 2 te 2950 Kapellen. De inkom is gratis voor WF-leden. Niet leden betalen € 5,00. Na afloop praten we bij met een drankje. Graag uw aanwezigheid melden via wfkap@skynet.be

maandag 19 september 2016
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: