Opstart innovatiefonds Igean

igeanVolgens de nieuwe statuten die onlangs werden goedgekeurd zal intercommunale “Igean” een innovatiefonds oprichten. De raad van bestuur heeft volgende onderwerpen voorgesteld: ‘selectieve inzameling van restplastic, andere dan PMD’ & ‘optimalisering van de containerparken’. Verder ook ‘samenaankopen’  (isolatiematerialen), ‘houtafval’ (gebruik voor verwarming van gebouwen), ‘maaien van bermen’, ‘bio-CNG als brandstof voor ophaalwagens’ en ‘alternatieve inzamelsystemen’. Vanuit de gemeente Kapellen worden volgende suggesties gemaakt ter behandeling in het op ,te richten innovatiefonds: ‘handhaving in het kader van de omgevingsvergunning’, ‘onkruidbestrijding op het openbaar domein’, ‘afvalbeheer bij evenementen’ en ‘afvalbeheer in openbare plaatsen’ (aan speeltuinen, parken, bushokjes, milieustraatjes, herbruikbare flessen, …).

donderdag 13 oktober 2016
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: