Gespreksavond over striptekenaar Willy Vandersteen

Willemsfonds Kapellen en CC Jean Speth organiserenwillyvandersteen een gespreksavond over Willy Vandersteen, de vader van Suske en Wiske en grootmeester van de Vlaamse strip. Geert Deweyer, gerenommeerd stripjournalist en auteur van verschillende boeken over strips, gaat dieper in op de auteur Vandersteen. Hij vertelt o.m. waarom – en vooral hoe – de bekende Vlaamse stripmaker zijn Suske en Wiske-figuren aanpaste op vraag van Hergé voor diens blad Tintin/Kuifje, hoe Studio Vandersteen werkte, waarop de meester-verteller zijn verhalen baseerde en hoezeer hij beïnvloed werd door de tijdsgeest. Geert Deweyer geeft op een onderhoudende wijze inkijk in het leven en werk van Vandersteen. Deze avond heeft plaats in ’t OUD GEMEENTEHUIS, ZAAL DE KROON, Antwerpsesteenweg 2 te 2950 Kapellen op donderdag 1 december  2016 om 20u00. Inkom is gratis voor WF-leden. Niet-leden betalen € 5,00Na afloop praten we bij met een drankje. Graag uw aanwezigheid melden via wfkap@skynet.be

dinsdag 15 november 2016
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: