De vernieuwde kindergemeenteraad is enthousiast gestart

kindergemeenteraadOp vrijdag 18 november vond de eerste bijeenkomst van de kindergemeenteraad van dit werkingsjaar plaats. De kindergemeenteraadsleden werden voorgesteld aan de medewerkers van de jeugddienst die de kindergemeenteraad in goede banen leiden. Om zeker te zijn dat alle kinderen konden volgen wat er gezegd werd werd er gebruik gemaakt van een leuke techniek. De kinderen die iets niet begrepen mochten, tijdens de voor hen onverstaanbare taal, een hoed opzetten. Zo wisten Jan, Lies en Jussi dat ze iets opnieuw moeten uitleggen aan de kindergemeenteraad. In de Kapelse scholen zal ook uitleg worden gegeven wat de kindergemeenteraad juist is. Ieder doet dit op zijn manier. De Platanen doen dit tijdens een trotsboommoment. Irishof gaat naar elke klas om over de kindergemeenteraad te vertellen.  De Putse Knipoog organiseert een dakmoment waar ze omroepen wat de kindergemeenteraad is.  Basisschool Zilverenhoek maakt posters over de kindergemeenteraad en Klavertje 4 vertelt over de kindergemeenteraad in kleine toneeltjes op school.

woensdag 14 december 2016
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: