Ophaling gewonde huisdieren op de openbare weg

gewondehuisdierDe politiezone Noord is samen met het gemeentebestuur van Stabroek in onderhandeling met de dierenambulance van het VOC voor het ophalen van gewonde huisdieren (katten en honden) op de openbare weg.  Als er melding wordt gemaakt van een gewond huisdier op de openbare weg, geeft de politie dit door aan de dierenambulance.  Deze komt het dier ophalen en brengt deze naar de dierenarts waar de eerste noodzakelijke zorgen worden toegediend.   Als het gewonde dier gechipt is worden de eigenaars van het gewonde dier op de hoogte gebracht. Eénzelfde regeling zal worden toegepast zowel in Kapellen als Stabroek.  Het ophalen van de gewonde dieren zal uitgevoerd worden op kosten van de gemeente Kapellen of Stabroek.  Per interventie kost dit € 350,00 excl. BTW en men voorziet ongeveer 10 interventies per jaar.  De interventies zullen enkel plaatsvinden bij gewonde katten of honden, niet bij dieren die reeds overleden zijn. Er wordt een overleg ingepland met het VOC en de Korpschef van de Politiezone Noord om de voorwaarden en modaliteiten te bespreken.

vrijdag 27 januari 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: