3 projecten gemeente Kapellen genomineerd voor De Gouden Kinderschoen

goudenkinderschoenDe Gouden Kinderschoen bekroont de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van kinderopvang. Dit is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG).Het gaat om volgende Kapelse projecten:
Alleskidsfiets (categorie Kind Groepsopvang)
Met de Alleskidsfiets worden in gemeente Kapellen kinderen op een veilige en duurzame manier door buitenschoolse opvang ’t Egeltje van school gehaald en naar school gebracht. De Alleskidsfiets is een elektrische bakfiets, bestuurd door een begeleider van BKO ’t Egeltje.
Speelbabbel Kapellen (categorie Ouder)
Sommige ouders kiezen ervoor om hun kind niet naar een opvang te brengen. Om deze kinderen toch de kans te geven om contact te leggen met andere kinderen en zo hun sociale vaardigheden te trainen wordt in Kapellen de Speelbabbel georganiseerd.
De kinderen kunnen spelen in een andere omgeving, met ander speelgoed en met andere leeftijdsgenoten. De Speelbabbel doorbreekt voor mama’s, papa’s, grootouders, tantes, nonkels, … de dagelijkse routine van het verzorgen van de kinderen. Het biedt een aangename afwisseling en geeft hen kansen om anderen te leren kennen en samen ervaringen uit te wisselen.
Speelgroepje Kliederkladder (categorie Kind Gezinsopvang)
Wekelijks komen de kinderen en de onthaalouders van de dienst van de gemeente Kapellen samen om te knutselen, dansen, lezen, … Dit wekelijks contactmoment, in een ruimte van de gemeente, zorgt er voor dat kinderen extra creatief bezig kunnen zijn, ze worden sociaal gestimuleerd en ze wennen aan andere onthaalouders. Daardoor is het voor een kind minder stresserend wanneer het al eens door een andere onthaalouder moet opgevangen worden (omwille van ziekte van een onthaalouder bijvoorbeeld).
Jaarlijks organiseren we bijkomend met alle ouders, kinderen en onthaalouders een knutselmoment zodat ouders onderling kunnen kennismaken en hun kind in actie bezig zien.
Stemmen op deze projecten kan tot 31 maart via www.goudenkinderschoen.be. Uit die vijftien genomineerden worden uiteindelijk vijf winnaars gekozen. Zij worden op  27 april tijdens de Inspiratiedag Kinderopvang in Gent bekroond met De Gouden Kinderschoen.

donderdag 16 maart 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: