Samenwerking VOC en gemeente voor ophalen gewonde dieren

VOCKapellen sluit met het VOC (Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Brasschaat-Kapellen) een overeenkomst om voor gewonde huisdieren (katten en honden) op het openbaar domein een dierenambulance te voorzien. De kost bedraagt € 350,00 (ex BTW) per interventie. Indien de politiediensten de eigenaar niet kunnen opsporen of niet kan bereikt worden, zal de dierenambulance verwittigd worden. Ter plaatse zullen zij de eerste zorgen toedienen aan het noodlijdende dier. Indien de eigenaar ongekend of onbereikbaar blijft, zal in samenspraak met een dierenarts nagegaan worden welke behandeling het dier dient te ondergaan in functie van overlevingskansen en levenskwaliteit. Ofwel wordt nadien het dier opgevangen in een asiel, ofwel is ondertussen de eigenaar bekend en wordt het dier naar hem of haar teruggebracht (of opgehaald). Een eventuele vordering op de gekende eigenaar gebeurt door de gemeente.

donderdag 4 mei 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: