Uit de gemeenteraad van maandag 19 juni 2017

raadzaalIn een broeierig warme raadzaal bogen de gemeenteraadsleden zich over een beperkte agenda waaruit we onthielden dat de werken in de Gasstraat en Guyotlei inde eerste week van juli zullen worden afgerond. De oude verkeerssituatie zal worden heringevoerd zodat het verkeer terug van het station naar het centrum zal kunnen rijden door de Stationsstraat. De raad gaf  zijn goedkeuring aan een gewijzigd verkeersreglement dat zwaar verkeer verbiedt om deze route te nemen. Verder werd ook het huishoudelijk reglement van de Dorpsdag aangepast waardoor er verbod komt op verkoop van wilde dieren in gevangenschap. Burgemeester Dirk Van Mechelen bevestigde dat de diensten een gelijkaardige aanpassing voorbereiden van de reglementen van gelijkaardige evenementen. Open Vld schepen Koen Helsen gaf info en antwoorden aan de oppositie over een nieuw subsidiereglement dat subsidies voorziet  aan sportverenigingen die vluchtelingen van Fedasil in hun rangen opnemen. De raad gaf nadien haar goedkeuring zodat dit budget dat ter beschikking wordt gesteld door de Vlaamse regering kan worden uitbesteed.

woensdag 21 juni 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: