Kindergemeenteraad inspireert raadsleden

kindergemeenteraadOp maandag 19 juni verzamelden de leerlingen van de Kapelse basisscholen in de raadzaal van het gemeentehuis Beukenhof voor hun laatste raadzitting van het werkjaar. Onder toeziend oog van een aantal ouders en onder coördinatie van Jan Van Dijck van Doedéskaden presenteerden zij aan de voltallige gemeenteraad een aantal ideeën. Zo werden meer bloemen gevraagd aan het rond punt aan de kerk van Putte en werd gesuggereerd om meer kapstokken te voorzien in de hoofdbibliotheek. Het meest in het oog springende voorstel kwam van de leerlingen van de school van Zilverenhoek. Zij suggereerden om lachspiegels te hangen in de tunnel onder de spoorweg aan de Antwerpsesteenweg. Zo kunnen fietsers en voetgangers met een lachend gezicht het centrum van Kapellen binnenkomen en kan uit hun mimiek worden opgemaakt dat wanneer zij Kapellen verlaten zit met een tevreden gevoel gebeurt.  Open Vld schepen An Stokmans bevestigde dat niet alleen deze maar ook alle voorstellen grondig zullen worden onderzocht. Met een “selfie” groepsfoto op de trappen van het gemeentehuis werd deze zitting afgerond.

donderdag 22 juni 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: