Werken aan waterloop ‘Zwarte Beek’

zwartebeekNv Aquafin had bij de provincie een aanvraag ingediend om een machtiging te bekomen voor de uitvoering van afschaffing van de waterloop ‘Zwarte Beek’ (2de categorie). Door de afschaffing van het statuut tweede categorie zal de waterloop opgenomen worden in het grachtenstelsel (opvang hemelwater) van Spak Oost fase 2.  Aan het kruispunt Wolvenbosdreef – Heidestraat-Noord wordt er een stuw in de gracht geplaatst om te voorkomen dat het stroomafwaartse deel droog komt te staan, maar ook om het debiet dat richting centrum Kapellen vloeit te beperken.  Een deel van het water zal via de Wolvenbosdreef naar de Kasteeldreef afgevoerd worden.

maandag 10 juli 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: