Aankoop van mobiele bewakingscamera’s

bewakingscameraVeiligheid is prioritair voor het Kapelse gemeentebestuur. Door middel van het raamcontract van de politiezones is de gemeente Kapellen overgegaan tot de aankoop van mobiele bewakingscamera’s, namelijk drie 6MP HD camera’s en twee PTZ Dome camera’s met geïntegreerde infrarood schijnwerpers, en toebehoren. Dit alles wordt aangeschaft voor een aankoopprijs van € 33.061,01 (incl BTW). De camera’s zullen in eerste instantie worden ingeschakeld voor de bewaking van de fietsstallingen aan het station. Nadien kunnen deze ook ingezet worden voor fenomenen van tijdelijke aard. Hierbij wordt gedacht aan de opvolging van speciale evenementen of locaties waar tijdelijk extra controle noodzakelijk is, zo onder meer voor activiteiten in het park, de Dorpsdag, enz. Uiteraard zal dit alles geschieden conform de Wet tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera’s, inclusief de Wet op de privacy.

vrijdag 11 augustus 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: