Uit de gemeenteraad van maandag 18 september 2017

raadzaalBurgemeester Dirk Van Mechelen opende de gemeenteraad met de melding dat hiermee de werking van het nieuwe politieke jaar werd opgestart. Open Vld Schepen Koen Helsen kreeg als eerste de beurt om enkele mobiliteitsdossiers toe te lichten. Zo gaf hij gedetailleerd uitleg over de station site waar recent werken werden uitgevoerd. Aangezien ook een  stuk van het plein werd overgenomen van de NMBS werden hierover normaal gangbare afspraken gemaakt. Na goedkeuring van het ontwerp van RUP “oude gracht” werd ook goedkeuring gegeven aan een nieuwe retributie reglement voor ondergrondse containers. In het project  Castelijm te Hoogboom zullen de inwoners voor het eerste gebruik kunnen maken van ondergrondse containers om hun afval te bergen. Dit project van sorteerstraat krijgt waarschijnlijk nog opvolging zodat een algemeen reglement werd opgesteld. Na uitvoerige toelichting door Open Vld schepen An Stokmans over het nieuw huishoudelijk reglement voor de dienst van opvanggezinnen werd ook dit reglement goedgekeurd.

woensdag 20 september 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: