Organisatie intergemeentelijke woon- en energiebeurs

dakisolatieIn het kader van het burgemeestersconvenant (ondertekend door de gemeente op 28 april 2014) werd reeds eerder beslist om deel te nemen aan de intergemeentelijke ‘energiebeurs’, een beurs inzake energiezuinig bouwen en renoveren. De actie wordt ondersteund vanuit Igean. Er zijn slechts 3 deelnemende gemeenten: Brasschaat, Stabroek en Kapellen.Na overleg met de verschillende gemeenten is gekozen om de energiebeurs te laten doorgaan op zondag 21 januari 2018 in de Ruiterhal te Brasschaat. De beurs vindt plaats in de namiddag van 13u00 tot 17u00. De Ruiterhal werd gekozen omdat dit een overdekte locatie is waar zowel ruimte is voor de standhouders als een aparte ruimte voor de voordrachten/sprekers. Er is ook voldoende parkeergelegenheid. Het is de bedoeling om op deze energiebeurs ook de informatie te verspreiden over de groepsaankoop dakisolatie. Kapellen heeft ook ingetekend om deel te nemen aan deze groepsaankoop en na de prijsvraag en het bijeenkomen van de stuurgroepen in het najaar van 2017, worden er vanaf het voorjaar van 2018 infosessies georganiseerd per regio over de groepsaankoop dakisolatie. Voor onze regio is dit een ideale gelegenheid om dit te combineren met de energiebeurs.Op de standenmarkt zullen de geselecteerde dakbedekkers van de groepsaankoop aanwezig zijn. Er is ook ruimte voor standhouders van de verschillende gemeenten. Deze standhouders moeten nog gekozen worden aan de hand van de (duurzame) criteria van Igean en in overleg met de deskundige lokale economie.

vrijdag 22 september 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: