Ouderenweek bomvol activiteiten

jukeboxTijdens de ouderenweek van maandag 20 tot en met zondag 26 november is een indrukwekkend aanbod aan activiteiten gepland in de twee Kapelse dienstencentra daarbuiten. De dienstencentra, bib, cultuurdienst, diversiteitsmedewerker en het OCMW slaan hiervoor de handen in elkaar.
• Jukebox is een échte live jukebox, alleen de bediening is anders. Uit een lijst van 400 liedjes kies je een titel en gitarist Jokke Schreurs en zangeres Ariadne van den Brande spelen het nummer van jouw keuze. Zing gerust mee! De jukebox speelt op dinsdag 21 november om 14u00 uur in dienstencentrum ’t Ertbrandje en op donderdag 23 november vanaf 14u00 in dienstencentrum ’t Bruggeske. Deelnemen kost € 5,00.
• Dinsdag 21 november om 13u30 wordt het levensloopspel gespeeld in dienstencentrum ’t Bruggeske. Dit is een gratis leuk gezelschapsspel waar de verschillen in leeftijd, cultuur, levensfilosofie, enz.bespreekbaar worden.
• Enkele vrijwilligers van de bib lezen op woensdagochtend 22 november voor op diverse locaties in Kapellen en Putte:
– De Kringwinkel (Kapelsestraat 237)
– CVO Ivoran (P. Vandenhoudtstraat 8)
– WZC Armonea Plantijn (K. Astridlaan 5)
– WZC Zonnewende (Kerkstraat 5-7)
– tijdens de Speelbabbel in BKO ‘t Egeltje (Antwerpsesteenweg 146)
– ook in dienstencentra ’t Ertbrandje en ’t Bruggeske.
• In de namiddag is er op 22 november in de hoofdbib aan Dorpsplein Luistervinken XL waarbij het wekelijkse voorleesmoment wordt uitgebreid met meer verhalen en meer voorlezers doorheen de hele bib met gratis koffie en cake voor alle bezoekers.
• Ook op woensdag 22 november speelt om 14u00 uur de film La La Land in feestzaal ’t Bruggeske. Een moderne variant op de klassieke Hollywoodmusical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Een ticketje kost € 2,00.
• Kookworkshop samosa’s maken op donderdag 23 november in samenwerking met het Opvangcentrum Fedasil Kapellen. Een Pakistaans gezin leert hoe je deze lekkernij bereidt. Afspraak om 13u30 uur in ’t Bruggeske, kostprijs € 5,00.
• Op zondag 26 november staat een bezoek aan de spiegeltent in Rijkevorsel op het programma. We verplaatsen ons even terug in de tijd en dansen op het ritme van de muziek. Vertrek om 13u00 uur en de terugkeer is rond 17u00 uur voorzien. Deelnemen kost € 6,00 per persoon. Meer info en/of vooraf inschrijven? Dat kan via:
’t Bruggeske – bruggeske@kapellen.be – 03 660 68 20
’t Ertbrandje – ertbrandje@kapellen.be – 03 605 40 27

dinsdag 14 november 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: