Toekennen van subsidies ontwikkelingssamenwerking projecten 2016-2017

Ontwikkelingssamenwerking4 verenigingen dienden een dossier in voor het verkrijgen van subsidies voor ontwikkelingssamenwerking in 2016-2017.
• FOS-afdeling Kapellen: Collectivo Rebeldia in Bolvia
• VZW De Gambiavrienden: The Gambia in West-Afrika
• KWB Hoogboom:verbetering van de toegang tot gezondheidszorg voor slaapzieke patiënten in Congo
• Associatie-België Congo: promotie van de vrouw en promotie van eiwitrijke voeding in Congo
Het te verdelen budget onder de verschillende projecten bedraagt € 11.500,00. Bij deze verdeling wordt er, overeenkomstig het reglement, een onderscheid gemaakt tussen NGO-projecten en niet-NGO projecten. Dit resulteert voor de NGO-projecten (FOS Kapellen en KWB Hoogboom) in een bedrag van €3.450,00 per project. Voor de niet NGO-projecten (vzw Gambiavrienden, Associatie-België Congo) komt het neer op een subsidie van € 2.300,00 per project. Het project van FOS Kapellen is een nieuw project dat wordt ingediend. Er werd reeds melding gemaakt dat het project mogelijks langer dan 5 jaar zal lopen. De maximumtermijn voor de subsidies wordt dan ook, overeenkomstig de bepalingen in het reglement, op 7 jaar gesteld. De leden van de GROS geven goedkeuring aan de 4 ingediende projecten en adviseren aan het college bovenstaande verdeling van de subsidies. Het bedrag van € 11 500,00 euro voor ontwikkelingshulp wordt als volgt aan de ingediende projecten uitgekeerd, volgens het subsidiereglement gestemd in de gemeenteraad van 23 maart 2015:
• € 3.450,00 voor het NGO project Colectivo Rebeldia, Bolivia
• € 3.450,00 voor het NGO project Verbetering van de toegang tot gezondheidszorg voor slaapzieke patiënten in de provincie Kwilu, DR Congo.
• € 2.300,00 voor het niet-NGO project The Cambia, West Africa Provincies: Kombo
• € 2.300,00 voor het niet-NGO project Promotie van de vrouw en promotie van eiwitrijke voeding in RDCongo

vrijdag 24 november 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: