Vrijwilligersvacatures op de website van Kapellen

vrijwilliger2Er is een grote vraag vanuit het opvangcentrum Fedasil naar dagbesteding voor de volwassen vluchtelingen in de vorm van vrijwilligerswerk. Op 16 januari 2017 werd besloten om een deel van de middelen van de Vlaamse Regering voor de ondersteuning van gemeenten in het kader van de vluchtelingenproblematiek in te zetten voor het uitbouwen van een vrijwilligerswerking. Momenteel werken vijf bewoners van Fedasil als vrijwilliger in de BKO’s van Kapellen. Niet alleen de bewoners van Fedasil zijn op zoek naar vrijwilligerswerk, ook andere potentiële vrijwilligers zitten met de vraag waar ze aan de slag kunnen als vrijwilliger. Mensen zoeken voornamelijk vrijwilligerswerk in de eigen buurt, daardoor zijn lokale vrijwilligersvacatures een heel interessant aanbod. Daarnaast zijn er in Kapellen heel wat organisaties en diensten op zoek naar vrijwilligers voor het versterken van hun werking. Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk biedt een webapllicatie waarmee we als lokaal bestuur ondermeer een selectie van lokale vacatures op de eigen website kunnen tonen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om, tegen een eenmalige administratieve kost, de domeinnaam ‘www.kapellenvrijwilligt.be’ over te nemen en te linken aan de pagina op de website waar de widget gepubliceerd wordt. Dat betekent: een handige directe link die we kunnen vermelden in al onze andere kanalen. Op deze manier worden alle vrijwilligersvacatures gebundeld en kunnen deze eenvoudig geraadpleegd worden door kandidaat-vrijwilligers en organisaties. Bijvoorbeeld medewerkers Fedasil en medewerkers OCMW die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk voor hun bewoners/cliënten. Dit is een eerste stap richting de uitbouw van een vrijwilligersnetwerk in de gemeente Kapellen.

woensdag 13 december 2017
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: