Inleefweek speelplein 2018

LogoSpeelpleinKapellenHet college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met de organisatie van de inleefweek van de speelpleinen van 16 februari tot en met 23 februari 2018 in Den Biz. De Kapelse jeugd- en cultuurdienst organiseert jaarlijks 10 speelpleinweken. Een team van 41 monitoren vangt 410 verschillende kinderen op (gemiddeld 90 per dag).  Het monitorenteam bestaat uit ervaren monitoren en gemotiveerde jongeren (vrijwilligers).  Jaarlijks starten er meerdere nieuwe monitoren. Zo starten er in 2018 al zeven nieuwe jongeren. De uitwerking / invulling van activiteiten tijdens de speelpleinen gebeurt door de monitoren zelf. Om hun kennis en know-how op te frissen, voorziet de jeugd- en cultuurdienst jaarlijks een vormingsactiviteit.  Daarnaast zorgt de jeugddienst voor voldoende ontmoetingsmomenten om een hecht team te creëren. De jeugd- en cultuurdienst en monitoren willen hun werking optimaliseren. Daarom is er afgelopen zomer door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking een audit uitgevoerd.  Hieruit leerde men dat Kapellen een zeer goede werking heeft, maar dat er ook een aantal werkpunten zijn.De audit werd voorgesteld aan de monitoren en zij zijn heel gemotiveerd om aan deze aandachtspunten te werken. De inleefweek is dan ook uiterst geschikt voor teambuilding en vorming.

donderdag 4 januari 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: