Uit de gemeenteraad van maandag 22 januari 2018

raadzaalIn de eerste zitting van het laatste jaar van de legislatuur werd de samenstelling van de raad gewijzigd. Mevrouw Godeliva De Bie werd in vervanging van mevrouw Annick Descheemaecker als nieuw raadslid aangeduid. Verder onthouden we vooral de beslissing om van de Koningin Astridlaan een voorrangsweg te maken. Open Vld schepen Koen Helsen werd hiervoor door een deel van de oppositie zelfs gefeliciteerd. Op een vraag over het aantal woninginbraken in onze gemeente antwoordde burgemeester Dirk Van Mechelen met een aantal cijfers aan de hand van gegevens die beschikbaar werden gesteld door de Politiezone Noord. Zij stelden vast dat voor de hele maand december 2017 er 20 inbraken geregistreerd werden waarvan 10 in Kapellen (waarvan 5 pogingen) en 10 (waarvan 3 pogingen) in Stabroek. Vergeleken met de maanden december van de afgelopen 20 jaren betekent dit cijfer van december 2017 dat men 4 inbraken onder het gemiddelde zit. Ten opzichte van de laatste 5 jaren betekent dit nog altijd 2 inbraken onder het gemiddelde. Van een echte toename is dus geen sprake maar burgemeester Dirk Van Mechelen stelde duidelijk dat iedere inbraak er vanzelfsprekend één te veel is en dat cijfers in dit geval ook relatief zijn.

woensdag 24 januari 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: