Project Zomerschool wordt verder gezet

zomerschoolHet college gaat akkoord met het voorstel van de Vlaamse regering voor de opvang en integratie van vluchtelingen voor 2018 en dit in opvolging van 2017. Net zoals vorig jaar zal in dit project de Zomerschool worden georganiseerd. De Zomerschool Nederlands gaat door in de laatste twee weken van juli en de laatste twee weken van augustus. De school is bedoeld voor kinderen van de lagere school die het Nederlands onkundig zijn.Voor het bereiken van deze kinderen wordt samengewerkt met Fedasil. Daarnaast wil de gemeente dit jaar ook de kinderen van ouders die beroep doen op CVO- Ivoran en de kinderen van cliënten van het OCMW hierbij betrekken. Voor de organisatie Zomerschool Nederlands zijn er middelen vrijgemaakt afkomstig van de Vlaamse regering voor de ondersteuning van gemeenten in het kader van de vluchtelingenproblematiek. Voor de verdeling van deze middelen werd een nota opgesteld en goedgekeurd in het college waarin een budget van € 20.000,00 werd opgenomen.

donderdag 25 januari 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: