Uit de gemeenteraad van dinsdag 20 februari 2018

raadzaalDe raad van februari die ongebruikelijk op een dinsdag plaats vond werd gestart met de aanstelling van mevrouw Lieve De Bie die als reeds als 4de opvolger voor de N-VA fractie verder in de gemeenteraad zal zetelen. De gemeenteraad nam nadien kennis van de aanpassing van het budget 2018 en het meerjarenplan van het OCMW en gaf goedkeuring aan de ontwerpakte voor de vestiging van recht van opstal op het Marktplein en de overeenkomst met Cultuurconnect. Door deze laatste overeenkomst kan onze Bib verder genieten van het voordeel van het openbaar provinciaal bibliotheeksysteem. Op vraag van de oppositie liet Burgemeester Dirk Van Mechelen weten dat in 2012 van de 1606 potentiële EU burgers er slechts 62 of 3,9 % gebruik gemaakt hebben van de mogelijkheid om hun stem uit te brengen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Echter ook in 2018 zal Kapellen via verschillende communicatiekanalen de EU burgers motiveren om zich als kiesgerechtigd te laten registreren.

donderdag 22 februari 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: