Samenwerkingsovereenkomst wijk-werken Selab

selabDe gemeente Kapellen heeft beslist toe te treden tot de het Regionaal WIJK-werk initiatief van Selab. Selab is een projectvereniging die onderworpen is aan het decreet betreffende de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Kapellen zal dus participeren aan het wijk-werk initiatief met als doelstelling door samenwerking diensten te kunnen blijven aanbieden. Andere deelnemende gemeente zijn Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Malle, Schoten en Wuustwezel. Selab zorgt voor het bieden van werkervaring voor de werkzoekenden in functie van een individueel traject naar werk dat gericht is op het normale economische circuit. De deelnemende gemeentebesturen nemen deel aan de stuurgroep, stellen een werkplek ter beschikking van de wijk-werk consulent en detecteren de lokale noden met betrekking tot activiteiten die niet worden uitgevoerd door het reguliere arbeidscircuit. Verder informeren en sensibiliseren ze de gebruikers en verzamelen mogelijke werkplekken voor het verrichten van wijk-werken. De VDAB stelt een wijk-werk consulent ter beschikking aan het regionaal wijk-werkinitiatief a rato van 1 VTE per 60.000 inwoners op het grondgebied van het wijk-werk initiatief.

maandag 19 maart 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: