Kindergemeenteraad sluit werkjaar af

IMG_3971Voor aanvang van de de officiële zitting van de gemeenteraad kwamen de kinderen van verschillende scholen uit Kapellen met hun ouders en leerkrachten samen in de raadzaal van het Beukenhof voor hun slotzitting van de kindergemeenteraad van het huidig schooljaar. Moderator van dienst was opnieuw Jan Van Dijck van Doedéskadén. De enthousiaste jongeren lanceerden heel wat ideeën zoals meer wc’s in het gemeentepark, verplichting om de motor van de auto af te zetten bij het wachten aan de spoorwegovergangen, een kabelbaan om een aantal tuinen te verbinden enz. Alle suggesties werden in functie van hun haalbaarheid hoog of laag  op een lader gekleefd. Nadien vertelden de kinderen een waar of niet waar verhaal waarop de raadsleden de kans kregen zich hierover uit te spreken. Tot werden de resultaten bekend gemaakt van een van de door hen georganiseerde enquêtes. De kinderen spraken zich onder meer uit voor een Fik Fak dag in plaats van een Roefeldag. Het resultaat van dit onderzoek werd origineel uitgedrukt in een taartdiagram maar dan wel op een echt gebak. Burgemeester Dirk Van Mechelen sloot de zitting van deze raad af met hen een deugddoende vakantie te wensen.

donderdag 21 juni 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: