Gemeentepersoneel zet in op 35.000 km woon-werkverkeer per fiets

fietserOp 4 december 2018 besliste het college van burgemeester en schepenen om in het kader van het burgemeesterconvenant in te tekenen op de klimaatactie werkgroep mobiliteit van IGEAN. Deze werkgroep werd begin 2018 opgestart en personeelsleden konden zich vrijwillig hiervoor inschrijven. Het doel van de werkgroep is om het huidige intern mobiliteitsbeleid van de gemeente te onderzoeken en om personeelsleden te motiveren om op een duurzame manier naar het werk te komen.Een eerste actie werd gehouden tijdens het fietsontbijt op 15 mei 2018 met als doel het gebruik van de elektrische dienstfietsen voor dienstverplaatsingen te stimuleren. Het gemeentepersoneel kon tijdens de actie een proefritje maken op een van de elektrische fietsen.  Tijdens het brainstormen voor een nieuwe actie werd er afgesproken om een nieuwe actie te organiseren in de zomermaanden met als doel de fietsende collega’s te belonen. Deze actie loopt van 1 juli tot en met 20 september 2018. Het doel is om met alle deelnemende personeelsleden samen minstens 35.000 km bij elkaar te fietsen in deze periode. Enkel de afstand afgelegd voor woon-werkverkeer zal meetellen. Dit is namelijk zeer makkelijk op te volgen door de personeelsdienst via het tijdsregistratiesysteem. Als het doel van 35.000 km bereikt wordt, zal er als beloning eind september een barbecue georganiseerd worden voor alle deelnemers.

dinsdag 10 juli 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: