Kapellen is Octopusgemeente – Strapdag op 21 september

octopusverkeerBij de invoering van de zone 30 in schoolomgevingen in 2005, is onder impuls van de Voetgangersbeweging vzw het Octopusplan ontstaan. De kleurrijke Octopuspalen zijn intussen een vaste waarde in het straatbeeld. Ze sensibiliseren weggebruikers rond de zone 30 en accentueren de schoolomgeving of –ingang. Het Octopusplan streeft sinds het ontstaan naar duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen. Sinds vorig jaar besteedt het Octopusplan ook aandacht aan vergroening, ontmoeting, beweging, participatie en cocreatie. Ook de gemeente Kapellen draagt deze doelstellingen een warm hart toe en werd Octopusgemeente. Dankzij het lidmaatschap als Octopusgemeente kunnen alle basisscholen op het grondgebied gratis inschrijven als Octopusschool (2018-2019). Zij ontvangen onder meer een mooi materialenpakket voor de organisatie van de Strapdag (zie onder), FLITS (wintercampagne) en Parkour (bewegingscampagne in mei), toegang tot een digitaal leerplatform voor verkeerseducatie en kortingen op materialen en activiteiten. De eerste campagne op de kalender is de Strapdag op vrijdag 21 september. Op die dag stappen en trappen alle kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Elke Octopusschool ontvangt een strappakket met leuke strapbandjes, affiches, bladwijzers, ballonnen en het nieuwe straplied.

donderdag 13 september 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: