Subsidieaanvraag lokale klimaatprojecten

boomplantIn 2014 ondertekende de gemeente Kapellen het burgemeestersconvenant. Kapellen engageerde zich hiermee om concrete acties uit te voeren om de CO2-uitstoot op het grondgebied van de gemeente te verminderen. Zij doet hiervoor beroep op IGEAN die jaarlijks een aantal acties voorstelt, waarop de gemeente kan intekenen. Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, deed in juli 2018 een oproep aan gemeenten en lokale verenigingen om projecten op te starten om de klimaatuitdaging aan te pakken. Er is 12 miljoen euro beschikbaar voor alle geselecteerde projecten samen. Deze middelen kunnen ingezet worden voor projecten die helpen de lokale en Vlaamse klimaatdoelstellingen te realiseren. Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om deel te nemen aan het project ‘Samen planten we 2.500 bomen’.

vrijdag 14 september 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: