Beukendreef: toestand straatbomen

snoeienbomenNaar aanleiding van enkele schadegevallen en meldingen van de straatbewoners over de toestand van de straatbomen, werd ir. Johan Possemiers gevraagd om de toestand van alle straatbomen in de Beukendreef te onderzoeken. Het onderzoek werd uitgevoerd in juli 2018.  Momenteel staan er 100 straatbomen in de Beukendreef: 87 beuken en 13 bolesdoorns (achterste gedeelte van de straat).  De bolesdoorns zijn probleemloze boompjes en werden niet verder onderzocht. De beuken verkeren globaal gezien in een zeer goede conditie en de meeste zijn waardevol. 8 beuken zijn zeer waardevol. De toestand van 4 beuken moet opgevolgd worden: één beuk vanwege een grote stamwonde en 3 andere vanwege de aanwezigheid van de dikrandtonderzwam. Een bijkomende controle in het najaar van de beuken op de aanwezigheid van de 1-jarige reuzenzwam (Meripilus giganteus) is aan te bevelen. Momenteel hoeven er geen bomen gekapt te worden.  Er zullen wel uit 28 bomen dode takken en /of laaghangende takken die het zicht op de rijbaan belemmeren, verwijderd worden.

maandag 8 oktober 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: