75 jaar bevrijding Wereldoorlog II

Bevrijdingwo2Tussen september 2019 en mei 2020 is het 75 jaar geleden dat België werd bevrijd aan het einde van Wereldoorlog II. Hiervoor bestaat vanuit de hele wereld een ruime toeristische belangstelling. Omdat ook in Antwerpen en de streek daarrond fel gevochten werd en ieder dorp zijn verhaal heeft, wil Toerisme Provincie Antwerpen in 2019 en 2020 extra activiteiten organiseren rond de herdenking van die bevrijding in 1945. Het project omvat 5 grote thema’s: (1) geallieerde bevrijders en hun route, (2) de haven – logistiek van de bevrijding en wederopbouw, (3) V-bombardementen en geallieerde bombardementen, (4) de rol van het verzet, (5) heropbouw, de terugkeer van de kampen naar huis en de repressie. De provincie wil in samenwerking met de gemeenten deze thema’s met duurzame producten ontwikkelen. Concrete voorstellen volgen nog. Kapellen tekende in voor dit project.

woensdag 7 november 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: