Open Vld Kapellen houdt woord: lage belastingen ondanks mega investeringen

budgetDe jongste gemeenteraad gaf goedkeuring aan het budget 2019 en de meerjarenplanning 2019-2021. Open Vld schepen Luc Janssens zorgde voor een uitgebalanceerde budgetoefening waarin ondanks de grote investering het niveau van de belastingdruk ongewijzigd blijft. De voornaamste investeringen die voor 2019 gepland staan hebben bijna allemaal te maken met de bouwprojecten voor de dorpsvernieuwing op sites Bruggeske, Marktplein en Antwerpsesteenweg 130. Samen goed voor een nieuw Administratief Centrum, met welzijnshuis, een nieuw dienstencentrum, een nieuwe polyvalente feestzaal, nieuwe woongelegenheden en serviceflats. De totale investering bedraagt 22,1 miljoen euro. Door inbreng van eigen gronden en bestaande reserves moet 7,5 miljoen euro beleend worden. Door de lage rentevoeten zorgen ervoor dat deze lasten in te toekomst gespreid kunnen worden en zo geen extra lasten leggen op het budget. Dat houdt in dat Kapelse inwoners ook de volgende zes jaar slechts 5% aanvullende personenbelastingen betalen en ook de opcentiemen op de onroerende voorheffing behouden blijft op 551. Daarmee blijft Kapellen, inzake de voornaamste belastingen, in de top tien van de goedkoopste Vlaamse gemeenten.

vrijdag 21 december 2018
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: