Week van de Bij: het zzzoemt in de bib!

weekvandebijBijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen en mango’s. Ook groenten zoals courgettes, paprika’s, avocado’s zouden verdwijnen zonder de bij. In de bib op het Dorpsplein krijgt de bij dus de aandacht die ze verdient, tijdens de Week van de Bij!
Het maandelijkse Luistervinken wordt op woensdag 5 juni voor de gelegenheid omgedoopt tot Luisterbijtjes: een prachtig verhaal over bijen voor kinderen van 3 tot 10 (om 14u30 uur).
Op zaterdag 8 juni leer je in de bib hoe je een heus bijenhotel maakt (i.s.m. Natuurpunt). Je bent welkom van 10u00 tot 12u00. Deelnemen kost € 4,00 Inschrijven kan via het e-loket op www.kapellen.be. (vanaf 6 jaar) Ondertussen is er ook een grimeur aan de slag en kom je nog meer te weten over bijen bij een echte imker. Krijg je er maar niet genoeg van? In de bibcollectie vind je uiteraard alle info over (het maken van) een restaurant voor bijen, bijenhotels, insectenhotels etc. In de bib kan je trouwens gratis bloemzaadjes meenemen, zolang de voorraad strekt. Alle info over de Week van de Bij vind je hier.

woensdag 12 juni 2019
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: