Heraanplanting bomen Kasteeldreef


De bewoners van de Kasteeldreef mochten kiezen uit 3 verschillende boomsoorten voor de heraanplanting van de bomen op de bermen in de straat. Na het rooien van bomen op het openbaar domein is het gemeentebestuur wettelijk verplicht om nieuwe bomen ter compensatie aan te planten. De bewoners kregen de keuze tussen: gewone esdoorn, winterlinde en zomereik. De 32 adressen in de Kasteeldreef (inclusief hoekpercelen van zijstraten) werden aangeschreven en de bewoners hadden 10 dagen de tijd om hun voorkeur door te geven. 11 bewoners hebben hun voorkeur doorgegeven: 10 adressen kozen voor de ‘zomereik’ Aangezien ongeveer 1/3 van de straatbewoners (verspreid over de hele straat) gekozen heeft voor de ‘zomereik’ en dat dit tevens de voorkeur boom is vanuit de dienst Publieke Ruimte & Leefmilieu, zal er nu een bestek opgemaakt worden om de bermen in de winterperiode 2019-2020 terug te laten beplanten met jongen kwalitatieve zomereiken.

maandag 24 juni 2019
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: