Voorlopige bescherming bunkers en loopgraven

bunkerVanaf 4 juli tot 3 augustus 2019 loopt een openbaar onderzoek in het kader van de voorlopige bescherming als monument van een Belgische bunker gelegen in de Heidestraat-Noord, alsook voor de bunkers en loopgraven van de sector Nordabschnitt bij het Mastenbos uit de Eerste Wereldoorlog. Het agentschap onroerend erfgoed vraagt aan de gemeente, de organisatie van dit openbaar onderzoek. Het college heeft reeds eerder een gunstig advies voor de bescherming gegeven. Via een ministerieel besluit werd de voorlopige bescherming reeds vastgelegd. Na het openbaar onderzoek, zal men over gaan tot een definitieve bescherming. Het beschermingsdossier van bunkers en loopgraven, in het Mastenbos betreft de bewaarde bunkers, loopgraven en andere veldversterkingen, die deel uitmaakten van één bataljonssector van de Nordabschnitt.

vrijdag 5 juli 2019
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: