Algemeen Nood- en Interventieplan up to date gemaakt

interventieplanHet Algemeen Nood- en Interventieplan (kortweg ANIP) van de gemeente Kapellen dateert van 2013 en werd geactualiseerd. Dit plan zal ter goedkeuring worden voorgelegd op de gemeenteraad van 16 september aanstaande. Het ANIP dient als basis voor de noodplanning, en bevat de algemene richtlijnen en de informatie die nodig zijn om het beheer van de noodsituaties te garanderen. Het geeft een overzicht van de organisatie en de werkwijze van zowel het bestuurlijk als het operationeel optreden op gemeentelijk niveau. In dit plan staat:
• overzicht van de soorten rampen en zware ongevallen die in onze gemeente kunnen voordoen
• overzicht van diensten, instanties en organisaties die bij de bestrijding van rampen en zware ongevallen kunnen worden betrokken
• een alarmeringsschema
• hoofdlijnen tot de organisatie van een rampbestrijding
• hoofdlijnen met betrekking tot het waarschuwen van de bevolking
• hoofdlijnen met betrekking tot opvang en bescherming van de bevolking en slachtoffers
• hoofdlijnen tot het organiseren van oefeningen
Bij een noodsituatie moeten de hulpdiensten eveneens weten wat er zich in de omgeving van de noodsituatie bevindt (mogelijke opvangcentra, plaatsen waar veel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn, bedrijven met groot brandgevaar, firma’s die bij een grotere ramp extra materiaal kunnen leveren, …)

vrijdag 6 september 2019
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: