Herbebossing sites Fortdreef en Kooike


In de omgevingsvergunning van de aanleg van het fietspad doorheen het bos (Fortsteenweg-Bernard De Vaderlaan), werd een compenserende herbebossing opgelegd. Deze dient te worden uitgevoerd in het oud wegenistracé en in een deel van het weiland. Op de site van ’t Kooike (achter de sporthal van Putte) was een bos aanwezig dat voor 75% bestond uit Amerikaanse vogelkers. Een kapmachtiging voor de vogelkers werd bekomen op voorwaarde van een herbebossing met inheemse bomen en struiken. Voor beide herbebossingen werd prijs gevraagd aan verschillende groenaannemers. Ook een wildvraatbescherming dient te worden geplaatst om het nieuwe plantgoed te beschermen tegen reeën en konijnen. Bij de prijsvraag werden vier offertes ontvangen. Het schepencollege besliste de werken te laten uitvoeren door Cis Peeters bvba uit Kalmthout tegen een bedrag van € 15.923,94 (incl. btw).

maandag 25 november 2019
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: