Kapellen erkend als rampgebied voor storm in maart


De Vlaamse Regering heeft het besluit goedgekeurd waarbij de storm, die begin maart van dit jaar in diverse gemeenten veel schade heeft berokkend, wordt erkend als algemene ramp. Bovendien heeft de Vlaamse Regering op basis van de erkenningscriteria ook de geografische uitgestrektheid van deze ramp afgebakend. Aangezien ook Kapellen een aanvraag tot erkenning heeft ingediend wordt ook Kapellen erkend. Op basis van het wetenschappelijk advies van het KMI en het verdere onderzoek door het Vlaams Rampenfonds, is gebleken dat 85 gemeenten waaronder Kapellen aan de criteria voldoen en dat 57 gemeenten de toetsing niet hebben doorstaan. Kapellen voldoet aan de vereiste wettelijke erkenningscriteria en de getroffenen  kunnen bijgevolg aanspraak maken op een mogelijke vergoeding. Zij moeten hiervoor binnen de drie maanden na publicatie van dit besluit hun dossier indienen bij het Vlaams Rampenfonds.

zaterdag 14 december 2019
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: