Uit de gemeenteraad van maandag 16 januari


De gemeenteraad van maandag 16 januari werd voorafgegaan door een Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf die per vergissing uitzonderlijk openbaar verliep. Het publiek en enkele studenten die als opdracht de gemeenteraad moesten volgen waren getuigen van een vrij korte zitting. Burgemeester Dirk Van Mechelen en Open Vld schepen voor financiën Luc Janssens konden met veel genoegen aankondigen dat aanvullende personenbelastingen (5 %) en opcentiemen op de onroerende voorheffing (551) tot 2025 ongewijzigd blijven waardoor Kapellen haar positie als een der fiscaal vriendelijkste gemeente in Vlaanderen behoudt. Na toelichting van Open Vld schepen voor sport Koen en Open Vld schepen voor Jeugd An Stokmans werden nog een reeks retributiereglementen in hun beleidsdomeinen goedgekeurd. Na de gemeenteraad werd het werkjaar 2019 afgesloten met een drankje in de trouwzaal en kregen aan raadsleden uit handen van de auteur Christophe Matthijsen het boek “Louwke Poep” als eindejaarsgeschenk.

woensdag 18 december 2019
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: