Herbruikbare bekers


Vanaf 1 januari 2020 is het voor lokale besturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden drank te serveren in cateringmateriaal voor eenmalig gebruik. Dit betekent concreet dat er geen wegwerpbekers meer gebruikt mogen worden. Ter info, vanaf 1 januari 2022 is dit verbod ook van toepassing op het aanbieden van bereidde voedingsmiddelen in cateringmateriaal voor eenmalig gebruik. IGEAN wil de gemeenten ondersteunen bij het invoeren van herbruikbare bekers en heeft daarom een vrijblijvende marktverkenning gedaan rond de aankoop, de huur en de afwas van herbruikbare bekers. Het college van burgemeester en schepenen kiest voor de optie verhuur van herbruikbare bekers en gaat principieel akkoord dat IGEAN zal optreden als opdrachtgevende overheid en de nodige procedures opstart voor :
• Het zoeken naar een partner voor het verhuren van bekers
• Het zoeken naar een partner(s) voor de industriële reiniging van de bekers, de stockage en het transport van de bekers van en naar de afwascentrale en de events. Deze werkwijze zal na 1 jaar geëvalueerd worden.

donderdag 23 januari 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: