Fietsoversteekplaats Koningin Astridlaan

FietspadTer bevordering van de verkeersveiligheid voor de zwakke weggerbuikers besliste het college van burgemeester en schepenen op 18 maart 2019 om een aanbestedingsdossier op te laten maken voor de aanleg van een fietsoversteekplaats in de Koningin Astridlaan ter hoogte van de bocht aan de Lobelialaan. De fietsoversteekplaats in de Koningin Astridlaan ter hoogte van de bocht aan de Lobelialaan werd 2 jaar geleden verwijderd omwille van het creëren van een vals gevoel van veiligheid. Fietsers hadden immers geen voorrang op de met witte blokken geschilderde fietsoversteek. Vanuit de woonwijk achter de Lobelialaan (de “Bloemenbak”) is er echter nood aan een veilige voorziening voor fietsers die naar het dubbelrichtingfietspad aan de overzijde van de Konigin Astridlaan moeten geraken. Het studiebureau Varitop ontwierp hiervoor een mogelijke oplossing met als belangrijkste uitgangspunten zichtbaarheid in combinatie met een snelheidsremmend effect. De raming bedraagt € 68.903,45 incl. btw. De opdracht zal gegund worden volgens een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

vrijdag 24 januari 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: