Definitieve bescherming als monument bunkers en loopgraven Mastenbos en Heidestraat-Noord


Het college neemt kennis van de definitieve bescherming als monument van een Belgische bunker gelegen in de Heidestraat-Noord, alsook de definitieve bescherming van de bunkers en loopgraven bij het Mastenbos uit de Eerste Wereldoorlog. Het betreft twee beschermingsdossiers waarin het college reeds eerder een gunstig advies formuleerde. Via ministerieel besluit van 22 november 2019 werd de bescherming als monument vast gelegd. Het beschermingsdossier van bunkers en loopgraven in het Mastenbos betreft de bewaarde bunkers, loopgraven en andere veldversterkingen, die deel uitmaakten van één bataljonssector van de Nordabschnitt. Het tweede beschermingsdossier betreft een in oorsprong Belgische bunker, die tijdens de begindagen van de Eerste Wereldoorlog is opgetrokken ten noorden van Antwerpen. Tijdens de oorlog is de bunker door het Duitse leger gerecupereerd in de Nordabschnitt, één van de Duitse bunkerstellingen van de Stellung Antwerpen.

donderdag 5 maart 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: