Straatvinken

StraatvinkenDe gemeente Kapellen zal opnieuw deelnemen aan Straatvinken, een burgerwetenschapsonderzoek van de Ringland Academie, de Universiteit Antwerpen en HIVA – KU Leuven waarbij burgers het verkeer tellen. Burgers vinken in hun straat gedurende een uur het aantal voetgangers, fietsers, trams en bussen, auto’s en vrachtwagens af. Het mobiliteitsonderzoek gebeurt via een speciaal daarvoor ontwikkelde app of met pen en papier. De telresultaten geven een goed beeld van de verkeersleefbaarheid in de gemeente. Deze derde editie van Straatvinken vindt plaats op donderdag 14 mei 2020 van 17u00 tot 18u00. Het schepencollege heeft beslist om opnieuw deel te nemen aan het project en een oproep lanceren om zoveel mogelijk Kapellenaren te laten deelnemen aan dit project.

dinsdag 24 maart 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: