Coronamaatregelen in Kapellen

CoronaOkIn de strijd tegen het coronavirus verlengden de federale regering en de Nationale Veiligheidsraad vrijdag de eerder opgelegde maatregelen, minstens tot en met zondag 19 april 2020. Een verlenging tot en met 3 mei wordt niet uitgesloten. Dat heeft ook gevolgen voor Kapellen. De gemeentelijke coronacrisiscel nam onder meer volgende beslissingen:
– De Feestmarkt, gepland op donderdag 21 mei, wordt afgelast.
– De Dorpsdag (gepland op zondag 24 mei) wordt mogelijk uitgesteld naar een latere datum dit jaar, maar die beslissing werd nog niet definitief genomen.
– De wekelijkse markt op het Marktplein en de Boeremarkt vinden niet plaats tot en met 19 april (en die termijn wordt dus mogelijk verlengd tot en met donderdag 30 april)
– De jaarlijkse grote schoonmaak van het zwembad – normaal in juni – wordt de komende weken al uitgevoerd
– De fontein op het Dorpsplein spuit normaal vanaf half april, maar eerder werd al beslist om ze alvast niet in werking te zetten tot en met 19 april
– Er wordt kinderopvang georganiseerd in de paasvakantie, maar bekeken wordt nog of dat in de scholen of in de Buitenschoolse Kinderopvang zal gebeuren (want kinderen moeten zo weinig mogelijk worden gemengd).
– Eerder werd al beslist dat de oude afvalstickers en -zakken mogen worden gebruikt tot en met 30 april (i.p.v. t.e.m. 30 maart).
o Nieuwe stickers/zakken kopen kan zonder afspraak in het Administratief Centrum.
o Oude stickers/zakken worden voorlopig niet omgewisseld (daar de termijn om ze te gebruiken verlengd is). Beslist werd wel om die omruiltermijn te verlengen tot en met 31 mei.

maandag 30 maart 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: