Laptops gezocht voor kansarme kinderen en jongeren

PCOKDoor de coronacrisis zijn scholen gesloten en wordt maximaal ingezet op thuiswerk. Maar dat is lang niet voor iedereen even evident. Daarom is Kapellen nog steeds op zoek naar laptops. Ondertussen ontving de gemeente Kapellen al zo’n 55 laptops: 11 van burgers en telkens zo’n 20 van de firma Aertssen uit Stabroek en de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel). Waarvoor grote dank! Maar er mogen nog altijd laptops worden binnengebracht, want de nood is nog niet gelenigd. De Kapelse vzw Doedeskaden begeleidt samen met o.a. het Sociaal Huis en de jeugd- en cultuurdienst mensen die in armoede leven. Een aantal onder hen zijn ook gezinnen met kinderen. Met de huidige maatregelen die van kracht zijn tegen het coronavirus wordt heel erg ingezet op thuisonderwijs. Men is daarom dringend op zoek naar gebruikte laptops die klaar zijn voor een tweede leven. De vereisten:
• bij voorkeur Windows 10
• een harde schijf met minimum 100 GB
• een RAM-geheugen van minimum 4 GB
• met oplader
Heb je zo nog een laptop liggen of ken je iemand die er een kan missen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Jan Van Dijck via jan@doedeskaden.be of via 0485 74 00 06.
Je privacy wordt gegarandeerd: de laptops worden klaargemaakt voor hergebruik (data verwijderen, herstellingen en updates, reiniging) en verdeeld naar jongeren en gezinnen die er nood aan hebben.

donderdag 9 april 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: