Reeds 30 attesten online opvraagbaar via gemeentelijke website

OnlineOKVia de gemeentelijke website kon je al heel wat attesten en documenten opvragen. Sinds begin deze maand ontvang je ze ook à la minute in je mailbox. In een aantal gevallen gebeurt dat al enkele minuten na de aanvraag. Voor andere documenten is wel nog ‘menselijke’ tussenkomst nodig en ontvang je het gevraagde document na enkele werkdagen. Het gaat om een dertigtal attesten, aktes, uittreksels en bewijzen van de dienst Burgerzaken waarvoor je de verplaatsing naar het Administratief Centrum dus niét meer hoeft te maken. Ook een afspraak maken is niet meer nodig: je kiest zelf het moment dat jou het beste uitkomt, 24/24. Het gaat onder meer om aktes van geboorte, huwelijk, echtscheiding en overlijden, een uittreksel uit het strafregister (in de volksmond bekend als ‘bewijs van goed gedrag en zeden’) en attesten van leven, gezinssamenstelling en nationaliteit. De gemeente werkt hiervoor samen met EGovFlow, een online platform dat garandeert dat elke aanvraag op een veilige en rechtsgeldige manier gebeurt. De werkwijze om je document te bekomen is niet veel anders dan voorheen. Je klikt op deze link. Je maakt je keuze en je krijgt toegang via je digitale identiteitskaart of de app ‘itsme’.

vrijdag 10 april 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: