Erkenning als partner van European Disibility Card

EuropeandisabDe ‘European Disibility Card’ (EDC) is een Europees pilootproject waar oa FOD Sociale Zekerheid en andere diensten hun instemming verleenden om partner te worden van het project. De doelstelling is de toegang van personen met een beperking tot culturele, sportieve en vrijetijdsactiviteiten en hun inclusie in de maatschappij te bevorderen. De organisatoren van de activiteiten kiezen zelf welke voordelen ze toekennen. De aanmelding van de gemeente Kapellen werd door het schepencollege goedgekeurd. Onze gemeente zal stickers ontvangen, waarmee het partnerschap kenbaar kan gemaakt worden. Er is tevens de mogelijkheid om brochures op te vragen die verder onder de inwoners kunnen verspreid worden. De EDC is een persoonlijke kaart met voordelen die enkel voor persoonlijk gebruik zijn.

dinsdag 5 mei 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: