Kunstuitleen Bib wordt vervangen door “kunstenaar in de kijker”

bib2De bibliotheek in het centrum heeft in haar aanbod ook kunstuitleen, een samenwerking met Sint Lucas Kunstacademie. Er worden ongeveer jaarlijks 30 werken tentoongesteld die de bibleden kunnen uitlenen. Hier gaat heel wat werk aan vooraf:
– afspraken met academie en leerlingen
– transporteren van de werken
– stockage (te weinig ruimte voor veilige stockage)
– invoeren van werken met de nodige uitleg, etiketten, informatiebundel en foto’s
– verwisseling van werken in de bib
Er worden maximum slechts 5 werken per jaar een maal uitgeleend. Daarenboven is Sint Lucas Kunstacademie (die ook heel veel voorbereidend werk hier rond doen) geen vragende partij meer om dit verder te zetten. Als alternatief kan de bib mee aansluiten bij het project ‘kunstenaar in de kijker’ van het CC. Het college van burgemeester en schepenen stemt in met het stoppen van de kunstuitleen aan te bieden in de bib. Als alternatief geeft ze de bib toestemming om mee in te stappen in het project ‘kunstenaar in de kijker’ van het cultuurcentrum.

maandag 15 juni 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: