Controle en onderhoud brandkranen, hydranten en afsluiters

HydrantOKHet is de opdracht van de gemeente om hydranten en brandkranen te controleren en te onderhouden. In het verleden werd deze taak door de Brandweer Kapellen naar bestvermogen uitgevoerd. Pidpa biedt nu aan om voor de 18 gemeenten die bij haar zijn aangesloten hiervoor samen te werken. Pidpa wil maatwerkbedrijven zoeken die het onderhoud en de controle van hydranten zal uitvoeren. Taken zijn: opzoeken van de hydrant, controle van signalisatie, controle van goede werking en optioneel het aanpassen van de signalisatie. Het contract met Pidpa zal uit drie delen bestaan: nazicht op werking en toegankelijkheid; herstellingswerkzaamheden aan de hydranten, brandkranen en afsluiters en optioneel het in orde brengen van de signalisatie. Het schepencollege stemde in met de prijsvraag bij maatwerkbedrijven. Afhankelijk van de biedingen zal het college later de controle van de 1.864 hydranten op het grondgebied van de gemeente (in een tweejaarlijkse cyclus) goedkeuren.

dinsdag 30 juni 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: