LEADERproject ‘Met de fiets zonder zorgen de trein op’

FietsenstallingOKFietspunten zijn vaak fietsherstelplaatsen gelegen aan een (trein)station om het gebruik van het openbaar vervoer in combinatie met de fiets te stimuleren. Het LEADERproject ‘Met de fiets zonder zorgen de trein op’ is een samenwerking tussen IGEAN en het streekplatform Voorkempen. Het beoogt de uitbouw van fietspunten dit in eigen beheer aangezien de NMBS niet langer nieuwe fietspunten betoelaagd. Men mikt op nieuwe fietspunten in de regio Voorkempen, waar zich 7 treinstations bevinden gespreid over 4 gemeenten: Essen, Kalmthout, Kapellen en Brecht. Deze nieuwe fietspunten zullen mee worden opgenomen in het provinciaal geschakeld netwerk fietspunten dat de fietspuntdienstverlening in Kempen en Zuidrand verzorgd. Het businessplan van de fietspunten voorziet in een sterk basispakket, aangevuld met extra dienstverlening op maat van elke gemeente. Binnen het aanbod van een fietspuntdienstverlening wil men maximaal inzetten om aan deze dienstverlening het afhandelen van weesfietsen te koppelen. Het college van burgemeester en schepenen ondertekent de engagementsverklaring en bezorgt deze zal aan IGEAN worden bezorgd

dinsdag 28 juli 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: